Reiki Historia

Reiki-principer:   

Bara för idag ska jag inte vara arg.    
Bara för idag ska jag inte oroa mej.   
Bara för idag ska jag leva i tacksamhet. 
Bara för idag ska jag utföra mitt arbete hederligt.
Bara för idag ska jag visa kärlek 
och respekt för varje levande varelse

Vad är Reiki?
Reiki är energi som skapar allting runt omkring oss och inom oss.

Reiki är en enkel och praktiskt teknik för djup avslappning och healing med hand påläggning.reiki återställer inte bara balansen i den fisiska kroppen utan skärper också intellekt, lugnar ner känslorna och återuppväcker vår förbindelse med andlighet. Det är perfekt att använda på oss själva för att klara av den dagliga stressen. Eftersom reiki underlättar avslappning och främjar välbefinnande.

Reiki Historia

Den Traditionella Reiki historien börjar i Japan på 1800 - talet med Mikado Usui. Det finns 2 alternativa historier att välja på. Det första Historien talar om att Usui Mikado redan vid tidig ålder blev intresserad av historien om Buddha som trots att han föddes rik och utan materiella behov, sökte själslig utveckling och Valde att leva som en hemlös vandrare. Där han bodde såg han många fattiga och sjuka .Usui var intresserad av att bota människors fysiska åkommor och därför började sitt sökande i Japan där han studerade vid boddiska tempel. För att läsa texterna fick Usui först lära sig både kinesiska och sanskrit. Det han fann var texter innehållande en formel hur man kunde kontakta en makt, vilken kunde tilldela healing gåvorna. Usui begav sig till heliga Krama, där han fastade och följde formelns instruktioner som beskrev en 21 dagars meditation. Den 21-a dagen på natten såg han ett ljus som närmade sig och kommunicerade med honom. Han förstod att ljuset var just den healings kraft han sökte och att han måste låta sig träffas av detta ljus, om han skulle erhålla kraften. Usui blev varnad för att han riskerade döden genom att träffas av ljuset och fick Välja mellan döden och livet för att få tillgång till denna healinggåva. Ljuset slog honom i pannan i tredje ögat. Han fördes ut ur sin kropp och fick Studera diverse symboler som svävade omkring honom som bubblor i olika färger. Usui lämnade berget med vetandet hur man helade människor på samma sätt som Buddha och Kristus. Han gav healing metoden namnet Reiki ett japanskt ord som betyder universell livskraft eller adling styrd livskraft.

Rei= Gud

Ki=kraft som ger liv åt alla levande ting.

Usui tog med sig reikitekniken till Kyotos slumområde och bodde flera år bland de sjuka och fattiga. Usui påträffade där på återkommande samma människor som tiggde istället för att skaffa sig arbete. Till sist lämnade Usui område och ställde mera krav på healade människor, för att få dem att mera värdesätta behandlingarna. Usui vandrade vidare genom . Japan för att utbilda andra i Reiki. Usui dog 1926 och lämnade efter sig 16 Reiki Master.,

 

 

tillbaka

 

 

 

© Nanna. All rights reserved.